Balans in je leven

Neptunus & Saturnus

Gevoel & Ratio

Bron : Happinez

De liefde van Neptunus is heilzaam, maar maakt tegelijkertijd dat we de dingen soms mooier zien dan ze zijn.
Neptunus is de spreekwoordelijke mantel der liefde, die ons de weg wijst naar de al even spreekwoordelijke roze wolk. Saturnus aan de andere kant, helpt ons juist verantwoordelijkheid te nemen en grenzen te stellen, keuzes te maken, de realiteit te zien. Dit is geen zachte heelmeester, maar een krachtige leermeester die ons de lessen leert waarvoor we niet mogen weglopen.

Dit vond ik een mooi stukje om te lezen wat betreft de zo noodzakelijke balans in het leven. Eigenlijk geeft dit ook wel de balans aan tussen leven vanuit je gevoel en rationeel denken.

In de greep van materie

Orde en discipline zijn belangrijk om aardse zaken te bereiken, zoals geld, een huis of een carrière, maar als deze zakelijke structuren de overhand nemen, wordt het een kil bouwwerk waarin we ons opgesloten voelen. Dan missen we de liefde en de empathie en voelen we ons leeg.

Dansen in een droom

Laten we ons echter verleiden door Neptunus, dansen we in een droom- toestand door het leven en vergeten we onze voeten op aarde te zetten. Wie alles weggeeft, zonder grenzen te stellen, verliest zichzelf en kan zomaar slachtoffer worden van de eigen illusies.  We worden uitgenodigd 
onze spiritualiteit handen en voeten te geven.

Als we het introverte gevoel – wat we soms krijgen als je een leegte voelt- benutten voor introspectie, kunnen we bronnen van innerlijke wijsheid aanboren.

‘Spiritualiteit handen en voeten geven’

Dat is een uitspraak om te onthouden. Als je één van deze twee uitersten de overhand laat hebben, dan zul je altijd een vorm van disbalans voelen. Je bent óf te zweverig en niet down to earth aan het leven. Óf te rationeel en dus compleet buiten je gevoel aan het leven.

We weten al dat we balans moeten vinden tussen in- en ontspanning. Maar hoe gaan we met die momenten om? Diep van binnen vinden we onze innerlijke wijsheid, als we die vinden en vervolgens deze wijsheid meenemen om praktische zaken gedaan te krijgen dan zul je steeds dichter bij een manier van leven komen die echt bij jou als persoon past.

 

Share

Leave a Reply