Wat wil jij!

Veel mensen lopen op een gegeven moment vast in de verplichtingen van het leven. Ze raken overbelast, oververmoeid en krijgen te horen dat ze het woord moeten eens wat vaker moeten schrappen in de agenda. Veel dingen voelen als ‘moeten’ maar is dat wel zo?
Of zien we misschien over het hoofd dat we het zelf juist willen!

Best wel eens goed om daar bij stil te staan. Het is namelijk vaak juist de druk die je voelt die je energie weg neemt. En helemaal niet het harde werken zelf. Overbelasting heeft veel vaker te maken met een gevoel van druk dan werkelijk teveel werken.

Hoe doorbreek je de cirkel van zoveel moeten naar willen?

Sta jezelf toe contact te maken met je gevoel. Dit is een ontwikkeling die tijd nodig heeft. Je zult namelijk eerst onrust gaan voelen… en dit is juist wat je niet wenst!

Die onrust komt voort uit het gegeven dat je het niet gewent bent om naar je gevoel te luisteren in plaats van te doen wat jij denkt dat een ander van je verwacht. Je laat een oude gewoonte los, namelijk :  ‘ doen wat er van je verwacht wordt‘ en dat voelt onwennig. Toch is dit de weg naar meer rust en het antwoord op de vraag wat jij nodig hebt om echt gelukkig te zijn. Stel jezelf ook de vraag eens heel bewust of het wel waar is dat anderen zoveel van jou verwachten.

Geef jezelf die kans. Het zal onwennig voelen, je zult eerst niet eens weten wat je wilt. Blijf je toch bewust afvragen wat jouw gevoel je verteld. Het zal je dichter bij jezelf brengen.

 Daar waar jij het beste tot je recht komt!

 

Share

Leave a Reply