Het onverwachte

Je hebt niet lief om iemand te ‘helpen’ of omdat je ‘goed wilt zijn’ voor de ander, ook is het geen liefde als je alleen maar de drang voelt om iemand te beschermen. Als we liefhebben op die manier, zien we de ander als een eenvoudig object, en zien we onszelf als een wijs en vrijgevig persoon. Dit heeft niets te maken met liefde. Van iemand houden is om in gemeenschap met de ander in elkaar de vonk van God te herkennen. Dat is liefde..

Je moet risico’s nemen. We zullen het wonder van het leven alleen volledig begrijpen,  als we ​ het onverwachte toestaan.

I could have.  Wat betekent deze zin eigenlijk? Op ieder gegeven moment in ons leven, zijn er bepaalde dingen die kunnen gebeuren, maar het gebeurde niet. De magische momenten worden niet herkend, en dan plotseling,verandert de hand van het lot alles.

De liefde is net als een dam. Als je een klein scheurtje toelaat waardoor slechts een straaltje water kan passeren, zal dat kleine straaltje de hele structuur van de dam neerhalen, en al snel zal niemand de controle kunnen houden over de kracht van de liefde

Liefde is een valkuil, we zien alleen nog maar het licht en geen enkele schaduw meer.

Maar….

Er zijn een aantal dingen in het leven die de moeite waard zijn om voor te vechten tot het einde.

To Love is Great!

To be Loved is wonderful!

But to be Loved by the person you Love…

Is Heaven on earth.

 

 

Wijze woorden van de auteur Paulo Coehlo.

Share

1 Comment

Leave a Reply