Keuzes

Keuzes maken, we doen het elke dag zonder dat we er bij stil staan. We kiezen wat we gaan eten, we kiezen wat we voor kleren aandoen en we kiezen ervoor wat voor afspraken we in de agenda zetten. Dit zijn de vanzelfsprekende keuzes die we maken, we moeten ook wel anders kom je de dag simpelweg niet door. Dit zijn ook weinig risicovolle keuzes natuurlijk.

Vaak heb je niet eens in de gaten dat je een keuze moment hebt. Dan heb je alweer ‘ja’ gezegd terwijl je zo graag ‘nee’ wilde zeggen.

Maar zelfs dan is er nog een keuzemoment want je kunt veel beslissingen heel simpel ook weer terug draaien. Laat je dus niet leiden door angst, voordat je angst je lijden wordt.

Begin je dag met het goede voornemen om in de eerste instantie eens de keuze momenten te herkennen. Je hoeft er niet gelijk wat mee te doen maar word je bewust van het feit dat je veel vaker een keuze moment meemaakt dan jij tot nu toe gedacht hebt.

Je hebt het moment nu herkent, je hebt gezien dat er meerdere mogelijkheden van actie zijn. Maar daarmee weet je nog niet wat je moet beslissen. Neem rustig de tijd om de mogelijkheden in balans tegen elkaar af te wegen. Niet elke keuze heeft alleen maar positieve kanten, maar leer voor jezelf te kiezen en wees niet onzeker. Zolang je een ander niet bewust wilt kwetsen mag je best voor jezelf kiezen zonder een egoïst te zijn.

Wees niet bang, laat je niet leiden door angst maar focus je zeker op de mogelijkheden die deze keuze tot gevolg kan hebben. Waar jij je op richt zal groeien. Bedenk je dat je keuzes je maken tot wat je bent. Je keuzes zullen je ook geven wat jij verlangt.

Twijfels zijn de schaduw van keuzes. Iedereen heeft een gezonde twijfel in zich. Deze twijfel is er ook om je te behoeden voor verkeerde keuzes.  Maar laat de twijfel je nooit weerhouden om een keuze te maken. Twijfel is slopend als je er in blijft hangen.

Choose between the bridges to cross and the bridges to destroy.

 

Share

Leave a Reply