Het is zoals het is

Wat zou er gebeuren als je het verzet los zou laten. Al is het maar voor even, kleine momentjes waarin je afstand neemt van je zorgen en geniet, gewoon van het moment.

Wat zou er gebeuren als je de controle los laat.

Wat zou er gebeuren als je jezelf over geeft aan de feiten en je schouders ophaalt om vervolgens al je gespannen spieren te ontspannen, heel bewust.

Wat zou er gebeuren… ?

Precies : helemaal niets. De problemen en zorgen worden niet groter. Er gebeuren gaan rampen, alles blijft precies zoals het is.

Wat er wel gebeurd is dat je geen energie meer verliest aan het piekeren, aan het gevecht en aan je verzet tegen alles. Want verzet en een vechthouding ontnemen je veel energie en doordat je volhardend bent zal dit energiepijl steeds meer dalen.

Moeten we dan maar gelaten alles over ons heen laten komen?

Nee, zeker niet. Alleen moet er wel sprake van balans zijn in je leven. Je mag best wel bepaalde feiten accepteren zoals ze zijn : Het is zoals het is. Zeker als al je verzet en het gevecht welke je bent aangegaan geen enkele oplossing heeft aangedragen.

Vaak vechten we zonder daden door alleen gevoelsmatig in de vechthouding te staan. We weten dat we er niks aan kunnen veranderen en toch blijven we ons verzetten tegen dingen die niet gaan zoals wij denken dat ze horen te gaan.

We blijven controle uitoefenen terwijl we heel vaak geen enkele controle hebben over bepaalde zaken. Sta daar eens bewust bij stil. Je zult dan beseffen dat je vele uren aan piekeren en zorgen maken verspilt. Vraag jezelf maar eens af wat er veranderd is als je weer een nacht wakker hebt gelegen omdat je jezelf verzet tegen je omstandigheden.

Na een slapeloze nacht is alles nog steeds hetzelfde.

Soms is het gewoon zoals het is. Kun je er niks aan veranderen en zal de oplossing te zijner tijd vanzelf komen zonder dat je er moeite voor hoefde te doen.

Het zal je rust en uiteindelijk meer energie opleveren als je eens wat vaker hardop zegt:

Het is zoals het is.

Maar wat schiet ik daarmee op dan?

Veel! Je krijgt ruimte om je te richten op dingen waar je wel invloed op hebt. Je krijgt energie om positieve dingen te ervaren, die anders aan je voorbij gaan. Je voelt de spanning van je af glijden en je lichaam en geest krijgen de aandacht die ze verdienen.

Op die manier kun je er weer zijn voor jezelf en voor anderen. Juist door het gevecht los te laten zul je ervaren dat je energie krijgt om je in te zetten voor fijnere dingen in het leven.

Stap zo nu en dan bewust uit de chaos van je leven. Door te zeggen:

Het is gewoon zoals het is.

 

 

Share

1 Comment

  1. Koos Beemsterboer

    14 januari 2017 at 16:33

    kreeg van de week deze onder ogen en dacht,,, JA dat is ut.
    het volmaakte niets is alles

Leave a Reply