Mijn eigen weg

Soms heb je een onbestemd gevoel. Geen rust. Een soort van ruis die niet te verklaren is. Onbestemd betekend in dit geval dat je geen idee hebt wat je uiteindelijke bestemming in dit leven is. Wanneer je doet waar je hart ligt, ervaar je rust en sereniteit. Daarom geen onbelangrijke vraag:

‘ Wat is mijn levensdoel en waar ligt mijn uiteindelijke bestemming?’

Eckhart Tolle :

‘ Het is prima als je jezelf afvraagt wat je van het leven wilt. Echter een nóg belangrijker vraag is :  ‘ Wat wil het leven van jou?’ ‘

Tolle tikt ons weer subtiel op de vingers door met deze opmerking de kracht van acceptatie te benadrukken. De controle loslaten en de boel om te draaien. Geef je over, zegt hij, volg niet het kabaal van je denken maar pik de woordeloze signalen op.

Uit het kabaal van je denken komen antwoorden tot stand, ontstaan door eerdere ervaringen en gebeurtenissen. Gevoed door emoties uit het verleden die standvastig blijven. Angst uit eerdere ervaringen, of verdriet, boosheid etc. Externe antwoorden.

Uit je intuïtie, de bron van de woordeloze signalen komen zuivere antwoorden. Geen kabaal, geen ruis maar zuivere gevoelens die je de juiste weg wijzen.

De vraag : ‘ Wat wil het leven van mij?’ zou uitgelegd kunnen worden als : Ja maar…. bekijk het even, ik laat ‘de wereld’ niet bepalen wat mijn levensdoel zal zijn! Als ik me overgeef aan het leven, laat ik de controle los en kom ik helemaal niet tot mijn uiteindelijke bestemming!

Daarom vul ik Tolle even aan ( als ik zo vrij mag zijn) door te benadrukken dat met ‘het leven’ niet je omstandigheden wordt bedoeld maar de signalen die vanuit jezelf komen. Je Intuïtie, dat wordt bedoeld met ‘het leven’.

Een onuitputtelijke bron van wijsheden en juiste antwoorden.

Soms hoef je een beslissing die je vanuit je gevoel doet heus niet te verklaren of uit te leggen. Ik doe het, gewoon omdat het goed voelt en ik er gelukkig van word. Dan zit je op de juiste weg, je eigen weg.

Share

Leave a Reply